Dyslexie

Met dyslexie naar het voortgezet onderwijs?

Een online begeleidingstraject…

Wat fijn is het dan om begeleid te worden met de dingen die zo moeilijk voor je zijn… woordjes leren, lange teksten bestuderen en plannen bijvoorbeeld.

In dit online begeleidingstraject van 10 weken wordt het leren van vaardigheden geoefend met het eigen huiswerk. Er vindt wekelijks persoonlijke terugkoppeling plaats via Skype, waarin zo nodig andere dyslexie-gerelateerde problemen aan de orde kunnen komen.

Voor wie?
Voor alle dyslectische leerlingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken!

Waarom?
Als je dyslectisch bent heb je moeite met lezen, spellen en automatiseren. In het voortgezet onderwijs wordt er een groot beroep gedaan op je vermogen om dingen uit je hoofd te leren, te automatiseren. Niet alleen woordjes voor de verschillende talen, Engels en Frans om mee te beginnen, maar ook informatie uit lange teksten. Het is al een klus om zo’n lange tekst te lezen, en nu moet het ook nog geleerd worden! Het kost allemaal meer moeite, en (veel) meer tijd als je dyslectisch bent… Dat maakt het weer extra belangrijk om je huiswerk heel goed te plannen.
Tijdens het begeleidingstraject worden de volgende vaardigheden geoefend: plannen, woordjes leren, lange teksten bestuderen, samenvatten en mind-mappen, rekening houdend met de specifieke eigenschappen van dyslexie.

Pakket van materialen bij start
Aan het begin van het traject ontvangt de leerling materialen die direct ingezet kunnen worden om het schoolwerk te organiseren en te plannen.

Overzichtelijke stappenplannen en instructiefilmpjes
Voor elke vaardigheid is er een stappenplan en een instructiefilmpje. Het stappenplan geeft ondersteuning bij het gebruik van de vaardigheid. Deze worden in de vorm van een stevige kaart gegeven en kunnen dus steeds opnieuw gebruikt worden. In het instructiefilmpje zie je een leerling de kaart toepassen.

Oefeningen met eigen schoolwerk
Het oefenen van de vaardigheid gebeurt altijd met huiswerk wat toch moet worden gedaan! Het is dus absoluut niet de bedoeling dat het extra tijd gaat kosten. Als het goed is, gaat het vanaf het begin juist al tijdwinst opleveren!

Eens in de week persoonlijke terugkoppeling via Skype
Er zijn geen afspraken bij een Remedial Teacher thuis, maar vanuit je eigen huis praten we samen over de opdracht die je hebt gemaakt!

Online contact via Mijn Superkracht (www.mijnsuperkracht.nl)
Mijn Superkracht biedt online remedial teaching. Bij online remedial teaching wordt gebruik gemaakt van een online leeromgeving en diverse andere online toepassingen om de remedial teaching nog meer af te stemmen op wat de leerlingen nodig hebben. Zo wordt er uitleg gegeven via videochat, gebruik gemaakt van filmpjes en wordt de online leeromgeving als portfolio met gemaakte oefeningen gebruikt.

Start
Vanaf januari 2019 kan er gestart worden met het traject. Natuurlijk op het moment dat het voor de leerling het beste uitkomt, dus een start na de voorjaarsvakantie of nog later is prima…

Introductieprijs voor de eerste 5 deelnemers € 450,–
daarna € 595,–
Mail of bel gerust als er nog vragen zijn.